Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Bruisend Widdonck-Talentendonck

09 oktober 2018

Zo’n vijftig professionals uit onderwijs, jeugdhulp, arbeid en overheid kwamen woensdag 3 oktober naar Heibloem om tijdens workshops te ervaren hoe Widdonck-Talentendonck jongeren in een kwetsbare positie maximale ontwikkelkansen biedt in onderwijs, zorg en werk.


Kennis delen

Nee, klaar zijn de partners van Widdonck-Talentendonck niet. Maar de organisaties in onderwijs, jeugdhulp, zorg en arbeid zijn halverwege hun programma wél lekker op stoom. Samen werken zij aan verschillende activiteiten en projecten om jeugd in een kwetsbare positie (nog) betere ontwikkelingskansen te bieden. Het minisymposium was bedoeld om professionals in de regio kennis te laten maken met Widdonck-Talentendonck én met de projecten en activiteiten die zijn of worden uitgevoerd. Die richten zich op onderwijs(zorg)arrangementen, intensieve samenwerking onderwijs en jeugdhulp, goede routes naar stage of werk en talentontwikkeling en jongerenparticipatie.


 

Open dag
Na het minisymposium konden bezoekers kennismaken met de partners van Widdonck-Talentendonck. En er kwamen héél wat andere geïnteresseerden af op de open (na)middag. Zij konden kijken op de Widdonckschool en De Ortolaan Heibloem en bij de opengestelde behandelgroepen van Combinatie Jeugdzorg en horen hoe PSW Werk en Stichting Naoberzorg aan de slag zijn. En bij de foodtrucks was het lekker smullen …

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Stichting sector Zuid

Kerkstraat 3

6085 AX Horn
Tel: 0475 583 242

sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl