Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Nieuwe editie Informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst

11 juni 2020

Deze week is een nieuwe editie van de informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst verschenen. In deze krant laten we graag zien hoe wij onze koers sámen met onze partners van onderwijs, jeugdhulp, samenwerkingsverbanden, overheden en bedrijfsleven in praktijk brengen. Belangrijk, omdat wij het als Aloysius niet alleen kunnen. Alleen mét partners kunnen wij onze leerlingen de beste onderwijs(zorg) bieden die zij verdienen.

 

In deze editie...

De Spoorzoeker en De Ortolaan Roermond werken intensief samen met diverse netwerkpartners in onderwijs, sport en cultuur. Doel: leerlingen optimaal voorbereiden op hun toekomst. De scholen en partners zijn aan het woord over deze samenwerking. Ook vertelt leerkracht Roy over hoe kinderen vanaf groep 1 leren programmeren. In Eindhoven verrijst een nieuw en duurzaam gebouw voor drie Aloysiusscholen. De opdrachtgever, de aannemer en de toekomstige gebruikers vertellen er over. Positief in Balans: zo heet het nieuwe onderwijsconcept van de Latasteschool, de school deelt de eerste ervaringen. Daarnaast geven sectordirecteuren Ruud van Hertum en Jac Verstegen een terugblik op onderwijs op afstand en hoe verder in onzekere tijden.

 

Dat en nog veel meer lees je in de nieuwste editie van de informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst. Nieuwsgierig? Klik hier voor de digitale versie.

 

Aloysius Digitaal gezien?

Heb jij Aloysius Digitaal al gezien? In dit online magazine delen collega’s hun ervaringen met digitaal onderwijs, in of buiten de klas. Ook collega’s uit onze sector staan erin! Zo vertelt Marianne van De Korenaer Strausslaan over lesgeven via Teams, Kelly van De Rungraaf ontdekte Educreations en Geert Veheyden van De Ortolaan in Heibloem maakte een geweldig filmpje van een online klassenconcert. Natuurlijk delen collega’s van andere sectoren ook hun tips, kennis en praktijkervaringen. Eind juni verschijnt de volgende editie. Daarin meer aandacht over wat we aan ‘digitaals’ willen behouden nu de scholen weer open zijn.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Stichting sector Zuid

Kerkstraat 3

6085 AX Horn
Tel: 0475 583 242

sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl