Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Nieuwe editie Informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst

02 november 2021

Een nieuwe editie van de informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst is verschenen. Elke school heeft toekomstgericht onderwijsconcept dat leerlingen toerust op wat zij straks nodig hebben in onze samenleving en dat hun eigenaarschap versterkt. In deze editie laten we graag zien hoe onze scholen hun leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op een succesvolle vervolgstap in vervolgonderwijs of werk.

 

In deze editie...

Techniekleerkracht Martine de Louw van De Korenaer Stevensbeek richtte een eigentijdse werkplaats in en daagt leerlingen uit om zelf te onderzoeken hoe zij een techniekproject het beste kunnen aanpakken. Leerlingen van De Korenaer Helmond pimpten hun lokaal en dat beviel zo goed dat ze een stage overwegen in het schildersvak. De Ortolaan Roermond organiseerde een projectweek bomvol burgerschap, leerzaam voor leerlingen én inspirerend voor leerkrachten. De Spoorzoeker biedt talentlessen aan en zo ontwikkelen kinderen op een leuke manier heel veel vaardigheden. De Widdonkschool Heibloem deed mee aan de speciale pilot 130 jaar Aloysius en leerlingen werden getrakteerd op een week met creatieve workshops.

 

Digitale versie

Dat en nog veel meer lees je in de nieuwste editie van de informatiekrant Sterk onderwijs voor een betekenisvolle toekomst. Nieuwsgierig? Klik hier voor de digitale versie.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Stichting regio Zuid

Kerkstraat 3

6085 AX Horn
Tel: 0475 583 242

sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl