Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Meer aandacht voor speciaal onderwijs tijdens lerarenopleiding

08 juli 2022

De Sectorraad Gespecialiseerd Onderwijs (GO) en de PO-Raad, de sectororganisatie voor primair onderwijs, willen dat iedereen die leraar in het basisonderwijs wordt tijdens zijn opleiding goed kennismaakt met het speciaal onderwijs. Op dit moment verschilt het volgens deze organisaties per pabo hoeveel aandacht er is voor deze kant van het onderwijs.
 

Lerarentekort
Pabo-studenten komen vaak te weinig in aanraking met het speciaal onderwijs, zeggen verschillende onderwijsorganisaties. Meer aandacht kan helpen het lerarentekort in het speciaal onderwijs tegen te gaan.
Lees het hele artikel op nu.nl


Stage en LIO bij Aloysius

De Aloysius Stichting is er voor kinderen en jongeren die onze expertise in onderwijs, begeleiding en ondersteuning nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen. Onze leerlingen in het speciaal basisonderwijs (sbo), speciaal onderwijs (so) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) kunnen jouw expertise goed gebruiken!

Kijk en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan betekenisvol onderwijs:
Klik hier om meer te weten te komen over onze stageplekken en LIO.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Stichting regio Zuid

Kerkstraat 3

6085 AX Horn
Tel: 0475 583 242

sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl