Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Aloysius 125 jaar in 2016: muzikaal jubileumjaar

03 december 2015

In 2016 bestaat Aloysius 125 jaar. Reden voor een muzikaal feestje! Met al onze scholen ontwikkelen we een leerlijn muziek.

Je merkt het overal op scholen: muziek is helaas een ondergeschoven kindje. Vakleerkrachten vind je nauwelijks meer, op lerarenopleidingen krijgt muziekonderwijs geen aandacht en ook de muziekscholen in de buurt zijn met een loep te vinden.

 

Basisvoorwaarde

Muziek is een belangrijke uitdrukkingsvorm. Het is een universele taal, een universeel communicatiemiddel. Muziek verbindt. Los daarvan zijn er ook veel redenen waarom muziek een basiswaarde is voor de ontwikkeling. Muziek verbetert het geheugen, de taalontwikkeling, de creativiteit, het concentratievermogen en nog veel meer. Ziedaar de voedingsbodem voor het idee voor het jubileumjaar van Aloysius: een leerlijn muziek ontwikkelen.

 

Aloysius Muziek Programma

De eerste scholen zijn al aan de slag met het Aloysius Muziek Programma. In Zuid zijn dat De Korenaer Strausslaan en De Rungraaf. Met begeleiding van muziekpartner ArtMARK maken zij een plan voor hun muziekaanbod, in nauwe samenwerking met lokale muziekaanbieders zoals een muziekschool of een poppodium of de plaatselijke fanfare. Eind 2016 presenteert Aloysius de ontwikkelde leerlijn ook aan netwerkpartners. Zo laten we andere graag delen in onze feestvreugde!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Aloysius Stichting regio Zuid

Kerkstraat 3

6085 AX Horn
Tel: 0475 583 242

sectorbureauzuid@aloysiusstichting.nl